20181018_112545.jpg

New Roots

Migrantour - medkulturni sprehodi po mestu, most k aktivnemu vključevanju beguncev.

Informacije in prijava:

drustvo.terravera@gmail.com

031 613 519 (Jana)

www.mygrantour.org

Migracije že od nekdaj ustvarjajo povezave med različnimi prostori in kulturami ter vplivajo na razvoj lokalnih okolij. Z mrežo www.migrantour.eu spoznavamo obiskovalce vseh generacij in ozadij z medkulturnimi dimenzijami mest in odkrivamo skrivnosti, povezane z migracijami, ki pogosto presenetijo celo domačine. V sklopu evropske mreže Migrantour med 1. januarjem 2018 in 31. decembrom 2019 poteka projekt “New Roots – Migrantour intercultural walks building bridges for newcomers active participation“, ki ga sofinancira Evropska Unija (sklad AMIF). Konzorcij združuje organizacije ACRA (It), Viaggi Solidali coop.soc (It), Oxfam Italia (It), Baštino (Fr), Terra Vera (Sl), Renovar A Mouraria (Pt), Crescer, Alter Brusseles in Casba coop. soc (Be). S projektom razvijamo nove metode vključevanja in poudarjamo pomen raznolikih kulturnih dediščin, ki jso posledica migracij. Projekt sočasno poteka v desetih evropskih mestih in štirih državah. V ospredju projekta je usposabljanje priseljencev in beguncev za vodiče po alternativnih, medkulturnih dimenzijah mest, ki jih ustvarjajo migracije. Posebno pozornost namenjamo razvoju pripadnosti priseljencev in beguncev novim lokalnim okoljem in skupnostim, hkrati s tem pa promoviramo aktivno vključevanje.

V Bruslju, Firencah, Genovi, Lizboni, Ljubljani, Milanu, Neaplju, Parizu, Rimu in Torinu razvijamo aktivnosti, s katerimi:

▪ Zagotavljamo aktivno vključevanje beguncev v izobraževalnih aktivnostih in kulturnem utripu mest (skozi usposabljanja, delavnice pripovedovanja, terensko delo, delavnice v izobraževalnih ustanovah …)

▪ Se zoperstavljamo stereotipom na nacionalni in evropski ravni s pomočjo medkulturnih metod učenja (medkulturni sprehodi za dijake in študente, mladinske organizacije, učitelje, starše, novinarje, socialne delavce …)

▪ Širimo mrežo Migrantour kot inovativni in trajnostni model, namenjen medkulturnemu vključevanju in izobraževanj

Screen Shot 2018-12-13 at 21.33.09.png