top of page
395125514_833681948554660_2618831042822061753_n-2.jpg

Ustvarjanje z rokami odpravlja jezikovne težave, ima terapevtske učinke in pozitivno vpliva na samozavest, povečuje motivacijo in sodelovanje. Jezik, ki je v funkciji, in nevronske povezave, ki se vzpostavijo med kombinacijo rokodelstva in umskega dela, povečajo sposobnost pomnjenja in osvajanja novega jezika ter okolja. Hkrati Smo s tem odprli tudi prostor za medkulturni dialog, omogočili osebni stik med ljudmi različnih kultur, krepili zavedanja o doprinosu priseljencev k razvoju družbe in prispevali k promociji odprte, vključujoče družbe ter družbene solidarnosti.

Seznanjanje z lokalno kulturno dediščino in kulturnimi ustanovami je služilo kot navdih pri ustvarjanju izdelkov ter način, na katerega se priseljenci in begunci umeščajo v novo okolje, si prisvajajo prostor in lokalne kulturne tradicije, hkrati pa nanjo gledajo iz drugačne, nove perspektive ter ta specifični pogled izrazijo v lastnih kreacijah.

Ustvarjalna aktivacija skozi umetnost in rokodelstvo se je odvijala med novembrom 2023 in marcem 2024 v sodelovanju z MG+MSUM, SEM, MAO, MGLC Švicarijo, Centrom Rog, Cukrarno, Plečnikovo hiša in ateljejem Oloop.  

Ustvarjalne procese je vodila oblikovalka Tjaša Bavcon (Zavod Oloop). 

'Številne dejavnosti so mi omogočile, da sem se poglobila vase in našla nekaj novega, kar mi je všeč in kar lahko ponudim drugim - znanje, skrb, empatijo. Prav tako mi je dalo ideje, kako lahko te metode in prakse uporabim za svojo osebnostno rast in prihodnjih dejavnostih, ne le kot vodnica in rokodelka, pač pa tudi v drugih sferahpoklicnega in osebnega življenja.'

 

(pričevanje udeleženke)

Projekt 'Migrantour: Poti in vezi' je financiran iz sredstev finančnega mehanizma EGP in Norveške/ ACF Slovenija

Active-citizens-fund_4x.png
00_logo-škrateljc-COL-transp.png
Screenshot 2023-05-17 at 22.23.12.png
TerraVeraLogoTransparent.png
Logomedsignatur_OsloMet-01.png.jSf5qInWMdlnLadjgBkA.IccGFBvNT1.jpg

GALERIJA

CELOTNI NASLOV PROJEKTA

MIGRANTOUR: POTI IN VEZI (Krepitev vloge priseljencev v razvoju medkulturnega in brezogljičnega turizma)

KOORDINATOR

PARTNERJI

Društvo Terra Vera

Zavod Oloop (Slovenija)

Zavod Škrateljc (Slovenija)

OSLOMET - Oddelek za umetnost, oblikovanje in gledališče (Norveška)

ČASOVNICA

1. maj 2023 - 30. april 2024

PROGRAM/ PODPORA

Program ACF v Sloveniji

2014 - 2021

30+

UDELEŽENCEV

12

MESECEV

4

PARTNERJI

5

RAZVITIH NOVIH PRODUKTOV

bottom of page