top of page
wereAllMigrants-fotoLukaDakskobler-023.jpg

Migrantour - potovanje okrog sveta brez ogljičnega odtisa. Skupaj sledimo medkulturnim razsežnostim naših ulic in raziskujemo vplive migracij na kulturno dediščino mesta. Naše medkulturne spremljevalke in spremljevalci so inženirke, arhitekti, zgodovinarji, klovni, politologi, podjetniki, farmacevtke, prevajalke - in hkrati priseljenke in priseljenci. 

Z drugima besedama, 'klasična tura'.  Sprehod, na katerem Ljubljana postane preplet poti, ki nas na vsakem koraku povezujejo s svetovi onkraj našega obzorja. 

Screenshot 2022-12-09 at 20.10.02.png
Migrantours-Ljubljanica-fotoLukaDakskobler-009 16.19.37.jpg

Na sanjavi in razgibani plovbi po Ljubljanici, 'reki kultur,' bomo spoznali, da voda vselej najde pot. Kamorkoli. Vsepovsod .  

Sledili bomo vonjem in okusom, na vse strani sveta. Trubarjeva cesta bo postala naš muzej in sodobna galerija obenem. Hana bo zamešala tabbouleh, od Osmana bo zadišalo po praženi kavi, malo naprej bo Francesco potegnil slastno pinso iz peči. Mi pa se bomo sprehajali. Med njihovimi zgodbami.  

Migrantours-Arabic-fotoLukaDakskobler-012.jpg
wereAllMigrants-fotoLukaDakskobler-049.jpg

S posebnimi tehnikami, ki jih je Camilo razvil posebej za to potovanje, se bomo potopili v drobovje mesta in ga spoznavali od tam, od znotraj navzven. Ne glede na to, od kod prihajamo, bomo postali tujci, ki se vračajo domov. Pa se bomo res vrnili?

VAŠI MEDKULTURNI SOPOTNIKI

Prijava na sprehod
Željeni sprehod

Hvala za prijavo :). Veseli nas, da boste skupaj z nami potovali po mnogoterih svetovih Ljubljane.

bottom of page